Regenjasje voor het (grond)water

Als je veel geld investeert in een nieuw product wil je dat het heel lang mee gaat. Dat geldt natuurlijk ook voor een prefab smeerput. Vandaar dat wij het laten conserveren door de professional, Van der Griend Spuiterijen bij ons in Lopik. Zo weten wij dat het goed gebeurd en gecertificeerd gebeurd.

Van der Griend is al meer dan veertig jaar gespecialiseerd in het conserveren van producten die worden blootgesteld aan weer en wind, ook voor de offshore. Zij weten als geen ander welk systeem ze het best kunnen gebruiken voor ons product.

Tony van der Griend, DGA: ‘Het juiste conserveringssysteem voor dit product is natuurlijk enorm belangrijk. Zowel de binnenzijde als de buitenzijde worden blootgesteld aan zware, maar ook verschillende omstandigheden.’

 

De behandeling

Elke put die bij Van der Griend binnenkomt wordt daarom eerst volledig gestraald. Het oppervlak wordt zo middels staalkorrels ontdaan van resten en walshuid. Bovendien ontstaat er zo een perfecte ondergrond voor het conserveringssysteem om aan te hechten. Vervolgens worden alle kieren dik afgekit.

In de volgende stap wordt de put volledig in de tweecomponenten zinkfosfaatprimer o.b.v. epoxy gezet. Deze verharder is zeer geschikt voor atmosferische industriële en zeeklimaat toepassingen.

Nadat deze laag uitgehard is kan de buitenlaag worden aangebracht. Op de buitenzijde wordt Sigmashield 880 van PPG Coatings aangebracht. Deze tweecomponenten coating is ontwikkeld voor de allerzwaarste omstandigheden, zoals de offshore en ingegraven producten. Wisselende grondwaterstanden of ruw contact is waarvoor de coating ontworpen is.

Aan de binnenzijde wordt een hoogwaardige PU-coating aangebracht welke uitstekend bestand is tegen water, olie en vet. In combinatie met de tweecomponenten zinkfosfaatprimer is de smeerput langdurig beschermd en tevens heel eenvoudig schoon te houden.

Als laatste brengt Van der Griend op de vloer van de smeerput een antislip laag aan. Zo is de klant verzekerd van een veilige put die een leven lang meegaat!